Minden héten pénteken, 8:00 – 16:00-ig, Miskolcon, a Szilágyi Dezső utca 17. szám alatt.

A Miskolci Zöld Kosár Közösség egy tudatos termelői-fogyasztói közösség.

 

Tagjaink elkötelezettek a környezetbarát, fenntartható életmód iránt.

Közösségünk azért munkálkodik, hogy:

  • kisebb környezetterheléssel, egészséges, környezetkímélő, illetve kézműves termékekhez juttassa a miskolci és Miskolc környéki embereket
  • bizalmat és emberi kapcsolatokat építsen a termelők és fogyasztók között
  • vásárlásaink révén méltányos megélhetést biztosítsunk a térség megbízható termelőinek

A fenntartható fejlődés gyakorlatáért dolgozó Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány a Zöld Kosár működéséhez szükséges rendszert teljes egészében saját erejéből építette fel, pályázati és egyéb támogatások nélkül. A közösségi teendőket az alapítvány munkatársai és önkéntesek látják el, így minden alkalommal megörülünk, amikor valaki csatlakozni kíván az önkéntesek táborához.

A bevásárló-közösségben a helyi gazdákkal, termelőkkel, kézművesekkel közvetlen kapcsolatot építünk ki. A beszállítókkal csak akkor szerződünk, ha már ellenőriztük gazdaságukat, üzemüket, és láttuk, hogy az átlátható módon, a fenntartható termelés elvei szerint működik.

Beszállítóink javarészt a miskolci BIOVÁSÁR (Nyitva minden pénteken 8-16 óráig, a Szilágyi 17-ben) biogazdái és a NAUTILUS Fenntartható Életmód Klaszter termelői. Ugyanakkor folyamatosan keressük a kapcsolatot a megbízható és vegyszermentesen termelő Miskolc környéki kistermelőkkel és őstermelőkkel is.

Kínálatunkban nem csak minőségi bio- és helyi élelmiszerek, de környezetkímélő és kézműves termékek is szerepelnek. A termelői áron beszerezhető termékekre a közösség tagjai az e-shop felületen keresztül adhatják le előrendelésüket, minden héten szerdán 15 óráig. Nincsen tagsági díj, nincs kötelező kosár, vagy láda. Az áruk kifizetése a pénteki átadáskor történik készpénzben.

Friss híreinket a Facebookon is olvashatod: www.facebook.com/miskolcizoldkosar

Amit Tenned kell, hogy élvezője lehess a közösség által nyújtott előnyöknek:

  1. REGISZTRÁLÁS (http://www.eshop-gyorsan.hu/miskolcizoldkosar/e-register)
  2. MEGRENDELÉS: Hétfőn 14 órától szerdán 15 óráig adhatod le az egyéni igény szerinti megrendelésedet, amelyről visszaigazolást küldünk.
  3. ÁTVÉTEL: „Kosaradat” termelői nyugtával ellátva pénteken 8:00-16:00 között veheted át tőlünk a miskolci irodánkban (Miskolc, Szilágyi Dezső utca 17.) . A kosarak pontos ellenértékét a helyszínen kell kifizetni, készpénzben.

Fontos, hogy értsd: Mi nem kereskedünk, csak segítünk, hogy Te mint vásárló és a Termelő egymásra találhassatok.

Amit kifizetsz, azt a Termelőnek fizeted. Nincs árrés, az Alapítványunknak ezért a Kosár működtetéséből nem keletkezik árbevétele.

Mert számunkra ez az ügy szívügy.

 

További információk:

http://www.eshop-gyorsan.hu/miskolcizoldkosar

tel.: 30/374 5465