Helyszín: Belvárosi Biovásár, a Tudomány és Technika Házánál

Miskolc, Görgey Artúr út 5.

Időpont: 2014. március 14. péntek,  7:30-12:00

INFÓK A MAGBÖRZÉRŐL:

Élelmiszer-önellátás elképzelhetetlen a helyi tájfajták nélkül. A régi magyar fajtákról tudható, hogy ökológiai módszerekkel művelt kertekben jól működnek, nem igényelnek vegyszerezést, jól bírják a helyi talajt és mikroklímát. Saját kiskertben saját szaporítóanyaggal, régi tájfajtákkal és ökológiai szemlélettel termeljetek! Első lépés a megfelelő vetőmagok beszerzése!

Rendezvényünk célja a saját gyűjtésű-szedésű magok, továbbá palánták, dugványok elcserélése a résztvevők között. A hozott magvak ne legyenek a „gyári” csávázottak, drazsírozottak, sem genetikailag módosítottak. Kisebb minta-mennyiségeket hozzatok.

Azokat várjuk, akiknek több vetőmagja, palántája van, mint amit idén el tud használni, van egy-két elfeledett régi zöldségfajtája, szüksége van még néhányra, esetleg nincs vetőmagja, de kertészkedne, vagy csak érdekli a sokféleség, a fenntartható, ökologikus gazdálkodás…

A megjelenés regisztrálóknak díjtalan. Részvételi szándékodat kérjük, jelezd az alábbi elérhetőségek egyikén:

Tel.: 30/374-5465, E-mail: emff.alapitvany@upcmail.hu

A „Fenntartható életmód a jurta körül, hónapról hónapra” című  projekt a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósul meg.