we are openÚjra nyitva vagyunk! Hétfőtől csütörtökig 9-15 óra között ismét vásárolhattok a Zöld Polc-ból (12:45-13:15 kivételével), a szerda 15 óráig leadott Zöld Kosár rendeléseket pedig január 7-én, pénteken 8-16 óra között vehetitek át a Szilágyi u. 17. szám alatt. Kínálatunkban nem csak minőségi bio- és helyi élelmiszerek, de környezetkímélő és kézműves termékek is szerepelnek. A termelői áron beszerezhető termékekre a közösség tagjai az e-shop felületen keresztül adhatják le előrendelésüket, minden héten szerdán 15 óráig. Nincsen tagsági díj, nincs kötelező kosár, vagy láda. Az áruk kifizetése a pénteki átadáskor történik készpénzben.

Akik még nem ismerik a Miskolci Zöld Kosár Közösség nevű kezdeményezésünket: A Miskolci Zöld Kosár Közösség egy tudatos termelői-fogyasztói közösség. Tagjaink elkötelezettek a környezetbarát, fenntartható életmód iránt.

Közösségünk azért munkálkodik, hogy:

  • kisebb környezetterheléssel, egészséges, környezetkímélő, illetve kézműves termékekhez juttassa a miskolci és Miskolc környéki embereket
  • bizalmat és emberi kapcsolatokat építsen a termelők és fogyasztók között
  • vásárlásaink révén méltányos megélhetést biztosítsunk a térség megbízható termelőinek

A közösség szervezője az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány. A fenntartható fejlődés gyakorlatáért dolgozó alapítvány a Zöld Kosár működéséhez szükséges rendszert teljes egészében saját erejéből építette fel, pályázati és egyéb támogatások nélkül. A közösségi teendőket az alapítvány munkatársai és önkéntesek látják el, így minden alkalommal megörülünk, amikor valaki felajánlja segítségét ehhez.

A bevásárló-közösségben a helyi gazdákkal, termelőkkel, kézművesekkel közvetlen kapcsolatban állunk. Új beszállítókkal csak akkor szerződünk, ha már ellenőriztük gazdaságukat, üzemüket, és láttuk, hogy az átlátható módon, a fenntartható termelés elvei szerint működik. Beszállítóink javarészt a miskolci BIOVÁSÁR biogazdái és a NAUTILUS Fenntartható Életmód Klaszter termelői. Folyamatosan keressük a kapcsolatot a megbízható és vegyszermentesen termelő Miskolc környéki kistermelőkkel és őstermelőkkel is.

 

Ajánlatunk e hétre:

  • batávia és fejes saláta, savanyúkáposzta és savanyú fejes káposzta (Rózsáné Csilla)
  • kacsa, pörköltnek való kakas, liba, félbevágott liba, nyúl (ÉMFF Alapítvány)

RENDELÉS: SZERDA 15:00 óráig  http://www.eshop-gyorsan.hu/miskolcizoldkosar/e-register

ÁTVÉTEL: PÉNTEK 8:00 – 16:00 óráig

Megrendeléseteket ellenőrizzétek a visszaigazoló e-mail-lel, ha ilyet nem kaptatok, jelezzétek felénk!

Aki a Rossitától vagy a Tiszaörsi Barázda Szociális Szövetkezettől rendel, kérjük, hogy délután vegye át a kosarát, mert 13:00 előtt még nincs itt az áru.

 

A COVID-19 helyzetből adódóan LEGFELJEBB KETTŐ SZEMÉLYT tudunk beengedni egyidejűleg, MASZK HASZNÁLATA KÖTELEZŐ (akinél nincs, azt nem tudjuk beengedni) és KÉZFERTŐTLENÍTÉS KÖTELEZŐ.

 

A Zöld Kosár Közösséget és az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány további környezetvédelmi tevékenységét is a TI ADOMÁNYAITOKBÓL TARTJUK FENN. Hozzájárulásotok nélkülözhetetlen számunkra, ezért köszönjük Mindenkinek, aki állandó vagy eseti adománnyal segít minket! Számlaszámunk: 10918001-00000016-33160011

 

Elérhetőségeink:

Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány / Miskolci Zöld Kosár Közösség

Email: emff.alapitvany@upcmail.hu

Tel: 06 30 374 5465

Címünk: 3529 Miskolc, Szilágyi Dezső utca 17.

 

Itt is követhetsz minket:

https://www.facebook.com/miskolcizoldkosar/

https://www.facebook.com/biovasar/