Magánalapítvány kifogyhatatlan lelkesedéssel, és állandóan megújuló önkéntes csapattal a fenntartható fejlődés kézzel foghatóvá tételéért.

Az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány 2003-ban alapított, közhasznú, regionális hatókörű szervezet, melynek alapvető célja a természet- és az állatok védelme.

Ennek érdekében szerteágazó szemléletformáló, környezeti nevelési, ifjúsági, kulturális, egészségfejlesztő, vidékfejlesztő, szociális és zöld gazdaságfejlesztő tevékenységet folytatunk.

Olyan programokat, projekteket valósítunk meg, illetve olyan akciókban veszünk részt, amelyek elősegítik a helyi környezeti gazdasági és társadalmi problémák feltárását, és megoldását, a fenntartható fejlődés elveinek gyakorlati alkalmazását.

Kisközösségek számára nyújtunk ingyenes szolgáltatásokat. Helyi fenntarthatósági kezdeményezések megvalósításában rendszeresen együttműködünk más civil szervezetekkel, önkormányzatokkal és helyi vállalkozásokkal. Tagja vagyunk a Magyar Természetvédők Szövetségének, az Éghajlatvédelmi Szövetségnek és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatnak.

A 2005 óta működő miskolci biopiac, a Biovásár működtetői vagyunk. A Biovásár a térség egyetlen közösségi fenntartású piaca. Ez az jelenti, hogy a helyszínt az ÉMFF Alapítvány adományokból tartja fenn, önkéntesek bevonásával, nonprofit elven. Teszi ezt azért, hogy az ökológiai gazdálkodás és az egészség- és környezettudatos fogyasztás elterjedjen a térségben.

Szervezői vagyunk a NAUTILUS Klaszternek (fenntartható életmód termékek), és a Tokaji Fürt Klaszternek (tokaj-hegyaljai minőségi borászat feltételeinek fejlesztése).

2014 áprilisa óta Miskolci Zöld Kosár Közösség néven tudatos termelői-fogyasztói közösséget működtetünk, melynek tagjai elkötelezettek a környezetbarát, fenntartható életmód iránt. Bővebb információ a Zöld Kosárról itt található: http://www.eshop-gyorsan.hu/miskolcizoldkosar

2 állandó helyszínen találkozhatsz velünk: a Baskói Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér épületében (Baskó, Fő u. 14/1) és miskolci irodánkban (Miskolc, Szilágyi Dezső u. 17.).

Közhasznú tevékenységünk iránt egyre nagyobb az érdeklődés, már több mint kétszáz regisztrált önkéntesünk van. CSATLAKOZZ TE IS!

Partnereinkkel közösen szervezett projektek, akciók, programok révén alkalmanként több százas nagyságrendű a régióban aktivizált lakosság (elsősorban gyermekek, fiatalok) száma.

Adószámunk:             18443167-1-05

Bírósági bejegyzés:  Pk. 2029/2003/2, 2003.08.28.

Közhasznú szervezet vagyunk.

Számlaszámunk:       10918001 – 00000016 – 33160011